Perfecte Espresso uit El Salvador

Perfecte Espresso uit El Salvador

Dit voorjaar introduceerden wij de koffie uit El Salvador als onze Lentekoffie. Een heel aangename koffie met een aangenaam subtiel zuurtje, volle body, en fijne aroma’s van melkchocolade en karamel. 

Deze Arabica koffie is ons goed bevallen en veel klanten ook. Vandaar dat wij deze koffie nu vast in ons assortiment hebben genomen met als naam El Salvador Pacamara. 

Maragogype en Pacas

Pacamara is een samengestelde naam van Maragogype (een grote plant uit Brazilië, met ook heel grote koffiebonen) en de Pacas (een kleine plant, die oorspronkelijk uit El Salvador komt). De kruising van deze twee Arabica’s levert een heel mooie variëteit op.

De Pacamara heeft veel goede eigenschappen van de Maragogype maar omdat de Pacamara een kleinere plant is die dus ook minder ruimte inneemt, is de productie van deze boon veel aantrekkelijker voor de koffieboer. (Maragogype heeft een relatief lage opbrengst per ha.)

Perfecte Espresso

Deze El Salvador Pacamara levert een prachtige espresso op. De matige aciditeit overheerst niet en maakt hem aangenaam licht om te drinken. Een prima espresso voor de liefhebber van Single Estate espresso's

Terug naar blog