Plant een boom met Regreener

Plant een boom

Wij hebben op deze aarde een groot probleem. Er is teveel CO2 in de lucht en daardoor warmt de aarde op. Dat is geen nieuws maar het probleem is nog niet opgelost.

De oplossing is technisch relatief eenvoudig: CO2 in de lucht moet worden opgevangen en vastgelegd. Er zijn allerlei technisch innovatieve oplossingen. Maar er is één oplossing die het meest natuurlijk is: bomen planten. 

Een boom die groeit, neem CO2 weg uit de lucht, maakt er bouwstof van om van te groeien, en stoot zuurstof uit. 

En hoewel één boom geen verschil maakt, geloven wij dat als iedereen zich bewust is van zijn eigen voetafdruk en probeert die te verkleinen, zij met zijn allen wél een verschil kunnen maken.

Door bomen te planten helpen wij de CO2 in de atmosfeer te verlagen en helpen wij het broeikaseffect ter verkleinen. 

CO2 neutraal gebrande koffie - CNG

Het branden van onze koffie is al CO2 neutraal. Daar zijn wij heel blij mee. De uitstoot van CO2 die nodig is voor de koffie, wordt gecompenseerd.

In de winkelwagen van onze webwinkel vind je nu een nieuwe optie om een boom te planten voor maar € 0,75. Daarmee geef je nog een extra zetje voor het milieu. Deze bijdrage gaat naar Regreener, een commercieel initiatief dat één doel heeft: bomen planten.

Van je bijdrage gaat 25% naar het runnen van de organisatie van Regreener, de rest gaat naar bomen in Kenia, Mozambique en Zambia. 

En wij gaan als bedrijf proberen de inzet van alle klanten die aan Regreener doneren, te verdubbelen! Dan dragen wij samen een steentje bij aan een betere planeet. Verslag van de donaties doen wij eenmaal per kwartaal in onze nieuwsbrief. (Inschrijven voor de nieuwsbrief kan met een vinkje bij de bestelling of door je mailadres achter te laten op onze homepage.)

Je kunt zelf ook doneren via Regreener via een persoonlijk plan.

Wil je meer weten over Regreener en hoe je donatie wordt omgezet in bomen, kijk dan op Regreener.eu.

 

Photo by Aneta Foubíková from Burst