Nieuws

 • Duurzaam ondernemen

  In deze tijd, hoe kan het ook anders, is er bij consumenten, de overheid en bij ondernemers, veel aandacht voor Duurzaam ondernemen. En het is nod...
 • IJsthee maken

  Zelf je ijsthee maken is leuk en lekker: je kunt zelf je smaak bepalen (zoet of juist niet) en eindeloos varieren met thee, fruit en kruiden. De basismethode wordt uitgelegd in deze blog en enkele recepten ter inspiratie.
 • Even (opnieuw) voorstellen

  Wij zijn al meer dan 20 jaar bezig met koffie en thee. Maar wij hebben ook elk een heel andere achtergrond.

  Voor wie ons niet kent, stellen wij ons graag nog even voor.
  Wat doen een pianist en een directeur van een zorginrichting in de koffie en thee?

 • Van Hilst Koffie en Theesommelier

  In februari 2020 zijn wij gestart met een nieuwe opleiding tot Theesommelier bij de International Tea and Coffee Academy. Inmiddels is het certificaat van leerjaar 1 binnen!
  Dit vrij nieuwe vakgebied betreft de expertise en kennis op het gebied van thee, zowel theoretisch als praktisch. Met deze opleiding hoop wij u via onze webwinkel nog beter van dienst te kunnen zijn.
 • Variatie in Productiemethoden

  Geen drank ter wereld (behalve water dan) zo oud als thee. Niet gek dus dat er zoveel soorten thee zijn. De variatie is eindeloos. Maar of je nu groene, gele, witte of zwarte thee drinkt, het komt allemaal van die ene plant camelia sinensis. En daar zijn dan ook weer heel veel varianten van.

  Maar bovenal is thee gewoon lekker.

 • Is cafeïne nu werkelijk zo slecht? …. lees de feiten

  Er wordt veel gesproken over cafeïne en theïne. Het zou ongezond, verslavend zijn maar we kunnen cafeïne niet écht missen in onze koffie.
  In deze blog staan wij stil bij de feiten en de pro’s en contra’s van deze stof in koffie en thee.