Bunzlau Castle BestellenBunzlau Caslte Alle DecorsBunzlau Castle - InformatieWebwinkel KeurKlantenservice

Passie voor schoonheid

Maak kennis met de toegewijde handen die elk afzonderlijk stuk Bunzlau Castle-servies laten schitteren. Van de meest royale schaal tot het allerkleinste lepeltje, elk serviesstuk is zorgvuldig met de hand gedecoreerd.

Decoratie

Bunzlau Castle - Handgemaakt, beschilderd en bestempeldMat beige en volmaakt van vorm komt het aardewerk binnen op de decoratieafdeling. Het is dan voor de eerste keer gebakken en munitieus gecontroleerd op oneffenheden en beschadigingen. In lange rijen staan de kopjes, theepotten en schalen klaar om beschilderd te worden.

Inspiratie

De natuur is een grote bron van inspiratie voor de decoren van Bunzlau Castle. Takjes, bloemen, kransen, pauwenveren en andere decoraties worden met de hand op elk stuk aangebracht.

Kunstenaars

De ontwerpers gebruiken kleine sponsjes, die ze zelf in de gewenste vorm knippen. Op een ondergrond stempelen zij de gedetailleerde vormen met speciale verf. De kleinste finesses zoals bloemhartjes en blaadjes worden met een penseel geschilderd. Het handwerk maakt elk stuk uniek.

Glansrijk

De aangebrachte kleuren zijn eerst nog heel licht. Als de verf droog is krijgt het aardewerk een ecologische glazuurlaag. Hierdoor komen de karakteristieke tinten blauw, rood en groen tevoorschijn. en krijgt het servies zijn glans. Omdat de decoratie onder het glazuur zit, is deze goed beschermd tegen beschadigingen. Ook verkleuren of vervagen, bijvoorbeeld door de invloed van zonlicht, is uitgesloten.

Keramiek

Na het decoreren volgt een tweede bakprocedé, waarbij het voor de tweede keer op 1300 graden celsius gebakken wordt. Hierdoor krijgt het serviesgoed de keramiekstatus. Het is dus harder dan gewoon aardewerk. Daardoor kunt u elk serviesstuk met een gerust hart in de oven, vaatwasser of magnetron gebruiken en kunt u jarenlang elke dag van uw servies genieten.

Bron: Bunzlau Castle - Way Of Life magazine.

Bunzlau Castle - kleuren voor het stempelen en schilderen