Gearomatiseerde zwarte thee

Bij gearomatiseerde zwarte thee worden vaak krachtiger aroma's gebruikt dan bij gearomatiseerde groene thee. Zwarte thee is van zichzelf meestal krachtiger is qua smaak, en leent zwarte thee zich dus voor krachtiger aroma's. Zo vinden wij zelf karamel, kaneel en bijvoorbeeld amaretti beter passen bij zwarte thee, en leent groene thee zich prima voor lichte fruitsmaken.
Maar om een thee in balans te krijgen kan het ook zijn dat er meer van hetzelfde soort aroma wordt gebruikt. Zo heeft groene thee met citroen een milde citroensmaak, en is zwarte thee met citroen wat zwaarder aangezet.
Uitgangspunt blijft dat thee en (toegevoegde) smaak in balans moeten zijn en wij zoeken altijd naar smaken die bij elkaar passen en die een natuurlijk geheel vormen.
 

 

№ 161 Happy Birthday

№ 161 Happy Birthday

Van harte gefeliciteerd! Maak er een mooie dag van met deze zwarte thee met ananas, rozijnen, korenbloembloesem en mango-aroma.

€ 3,68

№ 101 Abrikozenthee

№ 101 Abrikozenthee

Zwarte thee met zachte zoete gekonfijte stukjes abrikoos en zonnebloembloesem.

€ 3,33

№ 102 Amaretti thee

№ 102 Amaretti thee

Zwarte thee met echte amarettini. Zoete betovering met de smaak van amaretti, amandel en kaneel.

€ 4,32

№ 103 Apple Pie

№ 103 Apple Pie

Deze thee combineert de smaak van geurige appeltaart met zwarte thee. Wat wil een mens nog meer?

€ 3,56

№ 105 Caramelthee

№ 105 Caramelthee

Zwarte thee met stukjes echte caramel en aroma.

€ 3,80

№ 106 Chai

№ 106 Chai

Pittige melange van o.a. zwarte thee, gember, kaneel en kardemom. Drink hem puur of maak er een Chai Latte van met veel melk en suiker.

€ 3,80

№ 110 Citroenthee

№ 110 Citroenthee

Een heerlijke zomerse thee, ook geschikt als ijsthee. Klassieke zwarte theemelange met citroen, citroenschil en natuurlijk aroma.

€ 3,92

№ 114 Droom van Nijmegen

№ 114 Droom van Nijmegen

Droom lekker weg met deze mooie combinatie van zwarte thee met o.a. korenbloemblad, aardbeiblad, en het aroma van tropisch fruit.

€ 3,57

№ 116 Earl Grey BIO

№ 116 Earl Grey BIO

Zwarte biologische thee uit Assam met een natuurlijk aroma van Bergamotolie. Bergamotolie wordt gewonnen uit de schil van de bergamotcitroen.

€ 4,99

№ 117 Earl Grey Lavendel

№ 117 Earl Grey Lavendel

Melange van zwarte thee uit Nepal en China. De theebladeren zijn licht verrijkt met de olie van de Bergamot. De blauwe lavendel zorgt voor een prachtige, iets zoetige thee, geschikt voor ieder moment van de dag.

€ 6,23

№ 118 Earl Grey

№ 118 Earl Grey

Klassieke melange van zwarte thee, gearomatiseerd met bergamotolie, gewonnen uit de schil van de bergamotcitroen. Combineert dus prima met citroen.

€ 3,80

№ 120 Earl Grey Darjeeling

№ 120 Earl Grey Darjeeling

De lichte en bloemige smaak van Darjeeling, gecombineerd met het krachtige en fruitige aroma van de Bergamotcitroen.

€ 6,16

№ 121 Earl Grey Mild

№ 121 Earl Grey Mild

Een melange van zachte zwarte theesoorten, subtiel gearomatiseerd met bergamot die de Earl Grey zo karakteriseert.

€ 3,18

№ 122 Earl Grey Special

№ 122 Earl Grey Special

Een extra krachtige Earl Grey thee, gearomatiseerd met natuurlijk aroma van bergamotolie.

€ 3,45

№ 127 Ginger Chai

№ 127 Ginger Chai

Voor de echte liefhebbers van gember. Deze zwarte thee met veel stukjes gember is kruidig en krachtig. Ook lekker als Ginger Chai Latte!

€ 4,08

№ 137 Morning Sunrise

№ 137 Morning Sunrise

Maak een goede start van je dag. Deze verfrissende zwarte thee met aardbei heeft een exotisch tintje, waar je vrolijk van wordt.

€ 3,57

№ 143 Kaneelthee

№ 143 Kaneelthee

Een klassieke combinatie van zwarte thee met echte stukjes kaneel.

€ 3,33

№ 144 Kerstthee

№ 144 Kerstthee

Een bijzondere thee voor bijzondere dagen. De kruidige combinatie van kaneel, vanille en sinaasappel brengt het kerstgevoel tot leven.

€ 3,78

№ 146 Lady Grey

№ 146 Lady Grey

De Bergamot, waarvan Earl Grey wordt gemaakt, is een vrucht, verwant aan de sinaasappel. Vandaar dat deze thee, met sinaasappel, bergamot en korenbloem een verrassend smaakvolle thee is.

€ 3,52

№ 153 Nijmegen Thee

№ 153 Nijmegen Thee

Deze fris-zoete thee is een echte Nijmegen thee. Zwarte thee met stukjes ananas, rozijnen, korenbloembloesem en een natuurlijk mango aroma.

€ 3,75

№ 172 Chinese Rozenthee

№ 172 Chinese Rozenthee

Een klassieke melange in de Chinese theetraditie. De zachte geur van rozenblaadjes maakt de thee tot een heerlijke delicatesse.

€ 3,10

№ 173 Orange & Cinnamon

№ 173 Orange & Cinnamon

Kruidige zwarte thee met sinaasappel en kaneel. Ietsje pittig door de roze peper.

€ 4,72

№ 175 Russische Earl Grey

№ 175 Russische Earl Grey

De subtiele aroma’s van frisse limoen en sinaasappel, maken van deze Earl Grey een extra luxe variant. Met mooie stukjes sinaasappel en korenbloembloesem.

€ 4,73

№ 184 Sinaasappelthee BIO

№ 184 Sinaasappelthee BIO

Biologische zwarte thee met stukjes sinaasappelschil, sinaasappelsap en vruchtvlees. Heel fijne thee voor elke moment van de dag.

€ 4,31

№ 187 Speculaasthee

№ 187 Speculaasthee

Deze heerlijke Speculaasthee is echt een lekkernij. Thee met stukjes kaneel, gehakte amandelen, appelstukjes, speculaaskruiden en vanille.

€ 3,68

Vanillethee

Vanillethee

Een bekende melange van zwarte thee, vanille stukjes en een heerlijk aroma.

€ 4,99

Visitethee

Visitethee

Even lekker bijkletsen met deze heerlijke zwarte thee met verfrissende citrus-ananas smaak.

€ 4,04

White Nougat

White Nougat

Hemels zachte amandelnougat en zoete honing uit Turkije. Deze zwarte thee is zoet en verleidelijk.

€ 4,51

Winterthee

Winterthee

Heerlijk geurige zwarte thee met stukjes kaneel en sinaasappel. Heel geschikt voor de winter (of op een gure herfstdag). Lekker met een stukje gevulde speculaas!

€ 4,04

Zomerthee

Zomerthee

Als een frisse verkoelende regenbui op een verzengende zomerdag. Deze zwarte thee met meloen, ananas en perzik is een prima dorstlesser.

€ 3,80
powered by myShop.com

Klassieke soorten

Bij de gearomatiseerde zwarte thee vind je ook de klassieke soorten zoals Earl Grey en Rozenthee. Earl Grey is wel de allerbekendste.

Earl Grey

Het verhaal gaat dat de 2e graaf (Earl) Grey, Charles, zou als beloning uit China een zwarte thee met bergamot hebben gekregen. Of dit waar is of niet laten wij hier in het midden. Wel is Earl Grey zo'n beetje de meest gedronken gearomatiseerde zwarte thee.
Het aroma voor deze thee wordt gewonnen uit de bergamotcitroen. Dat is een citrusvrucht die niet eetbaar is. De verwantschap met de citroen, zoals wij die kennen, en andere citrusvruchten, maakt dat deze thee bij uitstek met citroen wordt gedronken door de Engelsen, en niet met melk.
Afgeleiden van de Earl Grey o.a. Russische Earl Grey, Groene Earl Grey en Earl Grey met Lavendel.
 

Fruit en Kruiden

Naast de klassieke aroma's van oliën, zoals gewonnen bergamot, en rozen en andere bloemengeuren, wordt zwarte thee veel gecombineerd met vruchten met een krachtige smaak.