Gearomatiseerde zwarte thee

Bij gearomatiseerde zwarte thee worden vaak krachtiger aroma's gebruikt dan bij gearomatiseerde groene thee. Zwarte thee is van zichzelf meestal krachtiger is qua smaak, en leent zwarte thee zich dus voor krachtiger aroma's. Zo vinden wij zelf karamel, kaneel en bijvoorbeeld amaretti beter passen bij zwarte thee, en leent groene thee zich prima voor lichte fruitsmaken.
Maar om een thee in balans te krijgen kan het ook zijn dat er meer van hetzelfde soort aroma wordt gebruikt. Zo heeft groene thee met citroen een milde citroensmaak, en is zwarte thee met citroen wat zwaarder aangezet.
Uitgangspunt blijft dat thee en (toegevoegde) smaak in balans moeten zijn en wij zoeken altijd naar smaken die bij elkaar passen en die een natuurlijk geheel vormen.
 

 

Abrikozenthee

Abrikozenthee

Zwarte thee met zachte zoete geconfijte stukjes abrikoos en zonnebloembloesem.

€ 3,24

Amaretti thee

Amaretti thee

Zwarte thee met echte amarettini. Zoete betovering met de smaak van amaretti, amandel en kaneel.

€ 4,38

Apple Pie - Black Tea

Apple Pie - Black Tea

Wel de taart, niet de calorieën: deze thee combineert de smaak van geurige appeltaart met zwarte thee. Wat wil een mens nog meer?

€ 3,86

Caramelthee

Caramelthee

Zwarte thee met stukjes echte caramel en aroma.

€ 3,04

Chai thee

Chai thee

Pittige melange van o.a. zwarte thee, gember, kaneel en kardemom. Drink hem puur of maak er een Chai Latte van met veel melk en suiker.

€ 3,71

Chinese Rozenthee

Chinese Rozenthee

Een klassieke melange in de Chinese theetraditie. De zachte geur van rozenblaadjes maakt de thee tot een heerlijke delicatesse.

€ 3,04

Citroenthee

Citroenthee

Een heerlijke zomerse thee, ook geschikt als ijsthee. Klassieke zwarte theemelange met citroen, citroenschil en natuurlijk aroma.

€ 4,07

Droom van Nijmegen

Droom van Nijmegen

Droom lekker weg met deze mooie combinatie van zwarte thee met o.a. korenbloemblad, aardbeiblad, en het aroma van tropisch fruit.

€ 3,55

Earl Grey

Earl Grey

Melange van Ceylonthee, gearomatiseerd met bergamotolie. Bergamotolie wordt gewonnen uit de schil van de bergamotcitroen.

€ 3,59

Earl Grey BIO

Earl Grey BIO

Zwarte biologische thee met een natuurlijk aroma van Bergamot olie. Bergamotolie wordt gewonnen uit de schil van de vruchten van de citrusachtige bergamotplant.

€ 4,79

Earl Grey Darjeeling

Earl Grey Darjeeling

De lichte en bloemige smaak van Darjeeling, gecombineerd met de het krachtige en fruitige aroma van de Bergamotcitroen.

€ 5,60

Earl Grey Lavendel

Earl Grey Lavendel

Melange van zwarte thee uit Nepal en China. De theebladeren zijn licht verrijkt met de olie van de Bergamot. De blauwe lavendel zorgt voor een prachtige, iets zoetige thee, geschikt voor ieder moment van de dag.

€ 5,95

Earl Grey Mild

Earl Grey Mild

Een melange van zachte zwarte theesoorten, subtiel gearomatiseerd met bergamot die de Earl Grey zo karakteriseert.

€ 3,12

Earl Grey Special

Earl Grey Special

Een extra krachtige Earl Grey thee, gearomatiseerd met natuurlijk aroma van bergamotolie.

€ 3,38

Ginger Chai

Ginger Chai

Voor de echte liefhebbers van gember. Deze zwarte thee met veel stukjes gember is kruidig en krachtig.

€ 4,38

Happy Birthday

Happy Birthday

Van harte gefeliciteerd! Maak er een mooie dag van met deze zwarte thee met ananas, rozijnen, korenbloembloesem en mango-aroma.

€ 3,76

Kaneelthee

Kaneelthee

Een klassieke combinatie van zwarte thee met echte stukjes kaneel.

€ 3,14

Kerstthee

Kerstthee

Een bijzondere thee voor bijzondere dagen. Deze mooie kruidige melange met o.a. kaneel, sinaasappelstukjes, kardemom en rozenblaadjes.

€ 3,71

Lady Grey

Lady Grey

De Bergamot, waarvan Earl Grey wordt gemaakt, is een vrucht, verwant aan de sinaasappel. Vandaar dat deze thee, met sinaasappel, bergamot en korenbloem een verrassend smaakvolle thee is.

€ 3,45

Nijmegen Thee

Nijmegen Thee

Deze fris-zoete thee is een echte Nijmegen thee. Zwarte thee met stukjes ananas, rozijnen, korenbloembloesem en een natuurlijk mango aroma.

€ 3,76

Russische Earl Grey

Russische Earl Grey

Earl Grey, verrijkt met stukjes sinaasappel, limoen en korenbloembloesem.

€ 4,64

Sinaasappelthee BIO

Sinaasappelthee BIO

Biologische zwarte thee met stukjes sinaasappelschil, sinaasappelsap en vruchtvlees. Heel fijne thee voor elke moment van de dag.

€ 4,22

Speculaasthee

Speculaasthee

Deze heerlijke Speculaasthee is echt een lekkernij. Thee met stukjes kaneel, gehakte amandelen, appelstukjes, speculaaskruiden en vanille.

€ 3,60

Vanillethee

Vanillethee

Een bekende melange van zwarte thee, vanille stukjes en een heerlijk aroma.

€ 4,61

Visitethee

Visitethee

Even lekker bijkletsen met deze heerlijke zwarte thee met verfrissende citrus-ananas smaak.

€ 3,71

White Nougat

White Nougat

Hemels zachte amandelnougat en zoete honing uit Turkije. Deze zwarte thee is zoet en verleidelijk.

€ 4,07

Winterthee

Winterthee

Heerlijk geurige zwarte thee met stukjes kaneel en sinaasappel. Heel geschikt voor de winter (of op een gure herfstdag). Lekker met een stukje gevulde speculaas!

€ 3,97

Zomerthee

Zomerthee

Als een frisse verkoelende regenbui op een verzengende zomerdag. Deze zwarte thee met meloen, ananas en perzik is een prima dorstlesser.

€ 3,54
powered by myShop.com

Klassieke soorten

Bij de gearomatiseerde zwarte thee vind je ook de klassieke soorten zoals Earl Grey en Rozenthee. Earl Grey is wel de allerbekendste.

Earl Grey

Het verhaal gaat dat de 2e graaf (Earl) Grey, Charles, zou als beloning uit China een zwarte thee met bergamot hebben gekregen. Of dit waar is of niet laten wij hier in het midden. Wel is Earl Grey zo'n beetje de meest gedronken gearomatiseerde zwarte thee.
Het aroma voor deze thee wordt gewonnen uit de bergamotcitroen. Dat is een citrusvrucht die niet eetbaar is. De verwantschap met de citroen, zoals wij die kennen, en andere citrusvruchten, maakt dat deze thee bij uitstek met citroen wordt gedronken door de Engelsen, en niet met melk.
Afgeleiden van de Earl Grey o.a. Russische Earl Grey, Groene Earl Grey en Earl Grey met Lavendel.
 

Fruit en Kruiden

Naast de klassieke aroma's van oliën, zoals gewonnen bergamot, en rozen en andere bloemengeuren, wordt zwarte thee veel gecombineerd met vruchten met een krachtige smaak.