illy Capsules Iperespressoilly koffie

illy koffie is bijzondere koffie: de kwaliteit is bijzonder stabiel en de klassieke illy smaak (Classico) is ongeëvenaard.

De koffie van illy wordt bijna altijd onder hoge druk verpakt in blik en daardoor blijft de smaak van de koffie lang goed.

Wij hebben natuurlijk de koffiebonen van illy maar ook capsules voor het zetsysteem Iperespresso (voorheen M.I.E.). Deze capsules zijn alleen te gebruiken in de koffiemachines die daarvoor geschikt zijn, zoals de illy FrancisFrancis! X7 en Y3.

De capsules zitten nu in een nieuwe verpakking. Niet meer in ronde blikken maar in handige vierkante, luchtdicht gesealde kubussen. Dat is goed voor het milieu want er passen nu veel meer verpakkingen op een pallet. Vervoer en opslag zijn daardoor efficiënter.

Onze illy koffie is nog steeds voordelig geprijsd. Iperespresso capsules, normaal 8,95, bij ons voor 7,99.

Lees meer
 
powered by myShop.com

Over illy

Historische illy koffiemachine 1934illy kent lange rijke geschiedenis, die parallel loopt met uitvindingen en ontdekkingen op het gebied van espresso.

In 1933 richt Francesco Illy illycaffè op. In 1935 bedenkt hij de Illetta, de moeder van de espressomachines, en een revolutionaire bewaarmethode waarbij de koffie onder druk wordt gezet waardoor de kwaliteit gehandhaafd blijft en de koffie naar verre landen geëxporteerd kan worden.

In de jaren 40 van de twintigste eeuw worden de illy blikken tot in Zweden en Nederland gebracht.
Ernesto, zoon van Francesco, studeert af in de scheikunde en gaat eind jaren 40 in het bedrijf van zijn vader werken. Hij geeft het wetenschappelijk onderzoek en de technologie een impuls en richt een eigen scheikundig laboratorium op. Het bedrijf breidt zich in de jaren 50 uit en gaat ook kleinere blikken gemalen koffie verkopen voor thuisconsumptie. In 1965 verhuist illycaffè naar de Via Flavia.

In 1974 komt illy met servings, waarmee ook op kantoor of thuis espresso kan worden bereid zoals in een koffiebar. Het bedrijf vraagt octrooi aan voor de digitale selectie van koffiebonen, waardoor alleen de perfecte bonen stuk voor stuk kunnen worden geselecteerd. In de jaren 90 zien de kopjes van de illy Art Collection en het design or het nieuw illy logo door de Amerikaanse kunstenaar James Rosenquist het levenslicht, evenals de Premio Brasile voor de beste koffietelers.

illy Iperespresso capsuleTegenwoordig is illy wereldwijd een synoniem voor excellentie en Italiaanse smaak. Het bedrijf wordt geleid door Andrea Illy, een van de zonen van Ernesto.
Zo is illy nog steeds een famliebedrijf, geleid door de nazaten van de uitvinder van de espresso.

In 2006 komt illy met de Metodo Iperespresso. Ofwel, illy koffie in capsules. Door deze slimme verbetering van het concept koffiecapsules, waarbij koffie een fluweelzachte consistentie gezet wordt, heeft illy na de servings een 3e generatie espresso gelanceerd. De kofiemachines voor de capsules zijn eenvoudig en voordelig. En doordat de koffie in de capsule blijft, is je machine altijd schoon en klaar voor gebruik.

illy houdt de lijnen kort

Om de hoge kwaliteit van hun capsules te garanderen werkt illy direct met koffieproducenten. Door het gebrek aan een tussenpersoon zijn de koffieboeren dus gegarandeerd van een eerlijke prijs.
Bovendien gaan de bonen die ingekocht worden door een streng selectieproces. Ze worden gecontroleerd op smaak en aroma. Bonen die niet aan de kwaliteitseisen van illy voldoen komen niet door dit proces heen. Bij illy staat kwaliteit hoog in het vaandel.

Zonder meer is het sorteren van rijpe en niet rijpe koffiebonen een lastig proces. Dit komt door het manier waarop ze bloeien. In dezelfde boom kun je rijpe en niet rijpe bonen tegenkomen. Dat maakt het oogsten van koffiebonen erg lastig. Bovendien duurt het vrij lang voordat een koffieboon volledig rijp is. Dit neemt doorgaans zo’n 8 tot 9 maanden in beslag.

illy koffie uit diverse streken

Brazilië loopt voorop als het op arabica bonen aankomt, maar ook in andere Zuid-Amerikaanse streken worden goede koffiebonen verbouwd. Het klimaat is hier zeer gunstig. De ideale omstandigheden voor het groeien van een koffieboon zijn een combinatie tussen temperatuur en luchtvochtigheid.
 
Je hebt dus een gebied nodig waar het tussen de 17 en 30 graden Celsius is en waar toch tussen de 120 tot 200cm regen per jaar valt. Ook grond die rijk is aan stikstof en kalium draagt bij aan een goed groeiklimaat. Dat klimaat vind je vooral in de bergen van Zuid-Amerikaanse landen. Toch zijn er ook Aziatische en Afrikaanse landen waar de koffiebomen het goed doen. Ook in Indonesië en India worden goede koffiebonen verbouwd. illy maakt een zorgvuldige selectie van de beste bonen voor haar koffie.