Oolong thee

Thee die kort geoxideerd is, wordt Oolong genoemd. Oolong thee is dus niet groen meer (niet geoxideerd) en ook niet zwart (volledig geoxideerd).
Dat lijkt simpel maar het kan dus zijn dat oolong half goxideerd is, of maar 15% of juist 75%. Oolong kan dus vele vormen aannemen en elke oolong smaakt anders.

Oxidatie is een chemische proces. Maar het is niet kunstmatig. De in het groene theeblad aanwezige enzymen veranderen de samenstelling van het theeblad door een chemische reactie met de zuurstof in de lucht. Door die verandering in samenstelling verandert de blad van groen naar donkerbruin, of zwart. En de smaak wordt in zwaarder, intenser.

 

№ 115 Da Hong Pao

№ 115 Da Hong Pao

Een van de beroemdste theesoorten uit de Wuyi Mountains in de Chinese provincie Fujian. Notige en bloemige aroma's en een mineraal-achtige ondertoon.

€ 14,95

№ 108 China Milky Oolong

№ 108 China Milky Oolong

Deze licht geoxideerde oolong wordt gestoomd met melk voor een delicaat romig aroma.

€ 6,38

№ 159 China Osmanthus Oolong

№ 159 China Osmanthus Oolong

Deze verfijnde oolong thee is een prima begeleider van de delicate geur van de osmanthus bloesem, die verwant is aan jasmijn heel goed combineert met een zalig perzikaroma.

€ 6,85

№ 162 Oolong Raspberry & Cream

№ 162 Oolong Raspberry & Cream

Milky Oolong thee en frisse frambozen doen denken aan zomers roomijs met veel fruit.

€ 5,71

Formosa Oolong

Formosa Oolong

Een half geoxideerde thee met een eigen smaak. De witgepunte bladeren worden in de lente geplukt. Mooie bladthee met een verfijnde smaak en een verrukkelijk aroma.

€ 5,47

Oolong Earl Grey Lavendel

Oolong Earl Grey Lavendel

Wij hebben de Earl Grey Lavendel opnieuw uitgevonden. Nu met een heerlijke oolong thee als basis.

€ 5,05

Tie Guan Yin

Tie Guan Yin

Klassieke oolong thee uit de Chinese provincie Zhejiang. Ook wel Iron Godess Tea genoemd. Licht geoxideerd - rond en zoetig van smaak.

€ 4,54
powered by myShop.com