Het onderhoud van uw machine

Volautomatische espressomachines hebben meer onderhoud nodig in vergelijk met de klassieke pistonapparatuur.
Een volautomaat heeft namelijk meer onderdelen die storingen kunnen vertonen, denkt u aan: de maalmachine, de pomp, de zetgroep en het elektronisch gedeelte. Het is verstandig om € 0,05 per kopje te reserveren voor onderhoud. U kunt een dergelijke machine het best vergelijken met een auto. Ook in deze situatie is onderhoud noodzakelijk en moeten met een zekere regelmaat onderdelen vernieuwd worden. 
Jura ReinigingstablettenDaar tegenover staat dat u dagelijks gebruik kan maken van een volautomaat. Een volautomaat die in staat is koffie te leveren op horecaniveau.

Tips

- Volg de instructies met betrekking tot het onderhoud nauwgezet. Een deel van deze instructies worden weergegeven op het display van uw volautomatische machine (mits dit een onderdeel uit maakt van uw machine).

- Reinig uw apparaat regelmatig.

- Bij melkopschuimers is reinigen zeer belangrijk: melkresten verzuren en vormen harde korstjes die ervoor kunnen zorgen dat u helemaal geen melk of melkschuim meer kunt maken. Goed schoonmaken met Jura Auto-Cappuccino-Reiniger voorkomt problemen.

- Gebruik zoveel als mogelijk kalkarm water. Dat kan bijvoorbeeld met Claris filters. Uw machine geeft u dan tijdig een herinnering het filter te vervangen.

- Bij onvoldoende onderhoud of het niet nakomen van de onderhoudsinstructies geldt in alle gevallen dat de fabrikant geen garantie meer verleent.

Servicebeurten

Een servicebeurt bij een volautomaat bestaat uit verschillende onderdelen. Afhankelijk van het merk en het type worden meer of minder onderdelen vervangen of gereinigd. Wat alle servicebeurten gemeen hebben is dat in ieder geval de maalmolen gereinigd wordt en dat de rubberen delen vervangen worden. Rubber is een natuurproduct dat helpt sluitingen waterdicht te houden. Bij gebruik van uw machine worden deze rubberen onderdelen continu warm en weer koud. Dit heeft invloed op de kwaliteit van het rubber.