Thee

 

Alvast wat tips voor het najaar:

De dagen zijn al merkbaar korter en het weer wordt wisselvallig. Tijd dus voor wat andere smaken.

Zwarte thee - Chai

Chai - in soorten en maten

Chai is het Chinese woord voor thee maar wij kennen Chai vooral als een kruidige melange van (meestal) zwarte thee met peper, kardemom, kruidnagel etc.
 

Slecht Weer Kruiden

En nog steeds zijn onze "Slecht Weer Kruiden" een aangenaam zoete afleiding van het sombere weer buiten. De smaak is honingachtig en aangenaam verzachtend.
Slecht Weer Kruiden

.. er is nog Zomerthee

Voor wie nog geen afscheid kan nemen van de zomer

Hello Sunshine!

Als de mango met de sinaasappel tango danst, wordt het tropisch in je kopje. Tropische fruitverrassing met een heerlijk natuurlijke en zachte mangosmaak en rijk aan vitaminen Hello Sunshine! Vruchtenthee met met mango en sinaasappeldus nog gezond ook.

 

Rooibos Orange Massala

 

De rijke smaak van Massala-kruiden, gecombineerd met sinaasappel en chocolade. Dat is, kort samengevat, deze nieuwe Rooibos melange. Naast kardemom bevat deze melange o.,a. kaneel, anijs, kruidnagel, gember en koriander. Verwarmend en aangenaam. Deze Rooibos is het lekkerst om puur te drinken, al dan niet met een vleugje honing.


Rozentuintje

Rozentuintje - vruchtenthee met rozengeur en frambozensmaak

De geur van rozen en de smaak van frambozen gaan prima samen in deze wonderlijke melange van echt fruit. Zowel warm als koud een passende dorstlesser in hete zomers.

... en er zijn deze zomer nog meer nieuwe fruitmelanges. De beste zomertheeën hebben wij bij elkaar gezet op deze pagina.
 

Goed gezet

Voor het maken van de perfecte pot thee zijn een paar gouden regels. Een goede, voorverwarmde theepot, gekookt schoon water, liefst gefilterd want dan proef je meer thee. Mineraalarm bronwater is ook zeer geschikt.
Uiteindelijk bepaalt je eigen smaak natuurlijk hoe je je eigen thee zet. Blijven proberen dus!

Basisregels

  • Groene thee moet meestal iets minder heet (maar wel eerst het water koken!) en kort trekken (1-2 minuten).
  • Zwarte thee mag heet water hebben iets langer trekken (2-5 minuten).
  • Kruiden en vruchten mogen ook heet water hebben, en zolang trekken als wenselijk is.


Elke thee is anders

Ondanks de goede basisregels, zijn er natuurlijk uitzonderingen. Wij proberen bij elke thee een advies op maat te geven en dat vindt u dan op onze site bij het product en wij vermelden het op de verpakking.

Uitgelicht: Sencha Kakegawa

Japanse Sencha KakegawaNog niet zo lang geleden hebben wij deze groene thee aan onze collectie toegevoegd.
Deze groene Japanse Sencha komt uit het gebied rond de stad Kakegawa, in het zuiden van de prefectuur Shizuoka in Japan. De thee heeft een betrekkelijk groot blad, omdat ook het derde en vierde blad van de theestruik wordt gebruikt voor de productie van deze thee. De thee heeft een zacht-kruidige, intensieve smaak.

Japan is een van de landen waar thee als volksdrank gedronken wordt, zowel als thee voor elke dag, als in de theeceremonie.

1000 smaken

Zoveel soorten thee er zijn, zoveel smaken. De een drinkt graag puur, de ander liever met een toegevoegd aroma. Alle thee van Van Hilst Koffie en Thee wordt geselecteerd op kwaliteit, natuurlijke smaak, balans tussen aroma's. Dat geldt voor onze thee maar ook voor kruiden en vruchtenmelanges.
ITheen onze webwinkel vindt u natuurlijk onze losse groene en zwarte thee, al dan niet met een smaakje, rooibos, kruiden, vruchten en accessoires zoals filters en zeefjes.
Naast onze eigen thee hebben wij nog de verpakte thee van Twinings en Revolution tea. Beide bekend en gerenommeerd vanwege kwaliteit en het gemak van thee in een zakje.


Handig voor erbij

Om goed thee te zetten is een goed filter een must. Voor wie ze niet wil schoonmaken zijn er ook ongebleekte papieren theefilters, die na gebruik zo bij het GFT-afval of de composthoop kunnen.
En een timer is voor de perfecte thee ook heel prettig. U vindt e.e.a. bij de thee-accessoires.

Vers verpakt

Al onze thee wordt dagelijks vers verpakt. De thee wordt verpakt in gesealde verpakking, zonder venster, waarin de thee goed beschermd is en de aroma's lang behouden blijven. Via onze website bestelt u thee in verpakkingen van 80 gram, 250 gram of 1 kilogram. En natuurlijk zijn de grote verpakkingen voordeliger in prijs.

Thee bewaren

TheeblikThee is het beste luchtdicht te bewaren. Ideaal in de originele verpakking, of anders in een blik. Wij hebben om die reden een aantal handige blikjes in het assortiment en wij breiden de collectie steeds verder uit.


 

 Alle losse thee van Van Hilst Koffie en TheeZwarte thee bestellenGroene thee bestellenRooibos bestellenGearomatiseerde zwarte thee bestellenGearomatiseerde groene theeWitte theeVruchtenthee en kruidenthee bestellenThee-accessoires bestellenTwinings    Sparen bij Van Hilst Koffie en TheeKlantenservice

Koffie

Espresso
Biologisch
Voordelige koffie
Melanges
Single Origins

Thee

Zwarte thee
Groene thee

Twinings thee
Revolution Tea

Merken

Walküre
Bunzlau Castle
Ritzenhoff
Bredemeijer
 


Bezorgen


Nederland € 4,95
Gratis vanaf € 49,95.
Belgie en Duitsland € 7,30
Gratis vanaf € 100,-
Frankrijk en Luxemburg € 13,30
Gratis vanaf € 100,-

Betalen


Nederland
iDeal, Rembours, Vooruitbetaling per bank

België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg
Vooruitbetaling vooraf per bank

 

Klantenservice