Even (opnieuw) voorstellen

Cor en Michiel

In 1999 is Van Hilst Koffie en Thee gestart als speciaalzaak in koffie en thee in Nijmegen. Oprichters Cor van Hilst en Michiel Hautvast hebben ieder een heel andere achtergrond.
Cor was jarenlang directeur van een dak- en thuislozenopvang in Zuid-Oost Brabant. Michiel had na zijn opleiding aan het conservatorium al eens een overstap gemaakt naar de Informatie- en Communicatietechnologie, voordat hij samen met Cor verder ging in koffie en thee. Voor beiden was de passie voor koffie, thee én ondernemerschap de drijfveer om het over een andere boeg te gooien.

Vanaf de opening was de winkel een fenomeen met lange rijen zeker in de aanloop naar Kerstmis. In die jaren was een speciaalzaak in koffie en thee nog betrekkelijk nieuw. Binnen 5 jaar gingen wij al naar een grotere locatie en hadden wij een team van 10 mensen. Naast de winkel hadden wij een een service afdeling voor Jura koffie-automaten en repareerden wij met onze monteur zo’n 600 machines per jaar.

Ook in de crisisjaren bleef het druk. Hoewel het aantrekkelijk was om meerdere locaties te gaan openen, hebben wij altijd gekozen voor intensivering en verdieping en niet voor meer winkels. Je eigen product, of organisatie kan altijd beter en daar liggen genoeg uitdagingen.

Winkel in Nijmegen

Wij waren op een gegeven moment meer met management dan met koffie en thee bezig. Bovendien was intussen de privé situatie zo dat een van onze ouders mantelzorg nodig had, waardoor wij inmiddels verhuisd waren naar Zeeland.

Die combinatie was de opmaat naar de huidige kleine vorm.
Tegenwoordig is Van Hilst Kofifie en Thee een webwinkel en doen wij weer alles zelf. Dus ook alle bestellingen inpakken en versturen, het klantcontact, advisering etc. Onze missie is ook te laten zien dat een webwinkel ook heel persoonlijk kan zijn.

Verdere verdieping en specialisatie zijn nu de dingen die ons bezighouden. Wij zoeken steeds naar bijzondere, pure koffie en theesoorten. De opleiding tot Theesommelier die Michiel nu volgt past daarbij en dat voegt kennis en nieuwe ervaringen toe aan ons bedrijf.