Nieuwe Farmers Direct koffie - Costa Rica

Finca Turriolka, Costa Rica

Nieuw - en tijdelijk - in ons assortiment is een bijzondere koffie uit Costa Rica. Een zachte, volle en fruitige koffie van een kleine plantage.

Puur natuur

In de regio Turrialba ligt de plantage Turriolka. Eigenlijk meer een natuurgebied van 41 ha groot met een grote soortenrijkdom van wilde dieren en inheemse planten. In dat gebied staan zo'n 14 ha aan koffiestruiken. 

Er wordt in de tuin geëxperimenteerd met verschillende koffievariëteiten en deze koffie is dan ook een kruising (hybride) tussen 2 soorten, Rume Sudan en Sarchimor. Door bewust te kruisen worden planten meer resistent tegen bijv. bladroest. 

Door de bijzondere processing (natural) ontstaat een heerlijk fruitige koffie met een zacht, romig mondgevoel. Bij natural processing fermenteert de koffiepit in het vruchtvlees van de koffiebes. Dit in tegenstelling tot de "gewassen" methode, waarbij eerst het vruchtvlees van de koffiepit wordt verwijderd. De interactie van de stoffen in het vruchtvlees met de koffiepit beïnvloedt de smaak van de koffieboon.

Farmers Direct

Deze koffie komt direct van de koffieboer. Dat wil zeggen dat er zo min mogelijk tussenschakels zijn in de keten tussen de koffieboer en de consument. Dat zorgt ervoor dat de koffieboer meer betaald kan krijgen voor zijn product en dat dus een kleine plantage als deze ook kan blijven bestaan.

Klik hier om de koffie te bestellen.