Recensies van klanten

Het nut van recensies

Vanaf mei 2022 gaat er een aantal strengere regels gelden voor webwinkels. Deze regels betreffen onder andere de transparantie rondom de totstandkoming van recensies door klanten. 

Veel webwinkels laten recensies van klanten zien. Wij merken uit eigen ervaring dat recensies op een website prettig zijn om te lezen want dan kom je wat meer te weten over de betrouwbaarheid van een webwinkel, of de klanten tevreden zijn (of niet). En soms lees je hoe een klacht wordt aangepakt en opgelost, (of niet). 

Ook wij tonen recensies op onze site en graag vertellen wij daar iets meer over.

Hoe komen recensies tot stand?

Handen die typen op een laptop

Een recensie is altijd vrijblijvend. Als deze niet vrijwillig zou worden gemaakt, zou deze ook niet veel waard zijn. Wij zijn er dan ook pertinent op tegen dat klanten tegen betaling een recensie invullen. 

Een recensie moet straks verplicht worden voorzien van een ordernummer. In praktijk is dat bij ons al het geval omdat een uitnodiging voor een recensie alleen na een geslaagde aankoop wordt verzonden. Deze uitnodiging wordt per e-mail verzonden, een paar dagen nadat de bestelling is verzonden.

Nadat de recensie is gemaakt, wordt de schrijver gevraagd zijn/haar mailadres te verifiëren, zodat de afzender ook gecontroleerd is.

Overigens sturen wij niet bij elke bestelling een uitnodiging. Wij merken zelf dat wij al veel mail ontvangen en dat zal voor onze klanten niet veel anders zijn. Het uitgangspunt is per e-mailadres één keer een uitnodiging te versturen, mogelijk met een herhaling na 2 jaar.

Onafhankelijk keurmerk

Recensies op onze website komen tot stand via een onafhankelijk keurmerk; WebwinkelKeur. Deze organisatie kent een aantal regels waar wij ons als lid aan moeten houden. Zo worden zowel positieve als negatieve recensies getoond.

Mocht onenigheid van ons met een klant leiden tot een geschil, dan kan de onafhankelijke geschillencommissie van WebwinkelKeur bemiddelen om een en ander op te lossen. Gelukkig komt dat nooit voor maar het is goed om deze zekerheid achter de hand te hebben. Goed voor ons én goed voor de klant.

 

Webwinkelkeur - Veilig winkelen