Specialty Coffee

Of u nu vers de bonen zelf maalt voor slow coffee of ouderwetse filter koffie, of u de bonen in een volautomatische bean-to-cup machine doet - voor alle soorten koffie is er wel een koffieboon die een perfect koffieresultaat geeft. Op de koffiepagina. In kleinere hoeveelheden malen wij de koffie, naar wens voor filter, espresso etc.

Single Estate - Colombia - Farmers Direct

De koffiebonen van Van Hilst Koffie en Thee behoren tot de zogenaamde Specialty Coffee. Dat is hoogwaardige kwaliteit koffiebonen, die kleinschalig geproduceerd worden. De koffieboeren die voor ons produceren krijgen het best beloond voor een goed product. En de beste koffiebonen worden op een natuurlijke wijze geteeld en verwerkt. Goede beloning, hoge kwaliteit en een natuurlijk product gaan daardoor prima samen. Daar is lang niet altijd een keurmerk voor nodig.

In samenwerking met onze koffiebrander kopen wij steeds meer koffie direct van de koffieboer of coöperatie. Daardoor zijn de lijnen kort: koffieboer > branderij > webwinkel.

Voor volautomaten en espressomachines adviseren wij primair espressobonen, ook als u er een gewone koffie, cappuccino of lungo mee zet. De uitgekiende espressomelanges geven in volautomatische machines het beste smaakbeeld. Maar er zijn ook juweeltjes uit bijv. Guatemala en Indonesië die van nature een mooie evenwichtige smaak hebben. En is slow coffee meer uw ding, dan zijn er bijvoorbeeld prachtige bonen uit Colombia en Rwanda.

Al onze koffiebonen worden kleinschalig en ambachtelijk gebrand met persoonlijke aandacht voor kwaliteit, zowel bij het branden als verpakken.