Vertrouwde koffie in een nieuw jasje

Italian Espresso in nieuwe verpakkingWij hebben een nieuwe, aluminiumvrije verpakking voor onze kilozakken koffie. Recyclebaar én hersluitbaar!

Bijpassende hebben wij ook de labels in een nieuw jasje gestoken, waardoor het geheel er nog mooier uitziet.

Rustige indeling

De labels hebben een iets andere indeling en daarbij zijn ons bedrijfslogo en de lettertypen iets aangepast. De namen van de koffies zijn nagenoeg hetzelfde gebleven, zodat u gemakkelijk kunt vinden wat u zoekt.

Door de mooie, rustige letters en duidelijke indeling, is gemakkelijk te lezen wat de kenmerken van de koffie zijn.  

vertrouwde koffie

Wat hetzelfde is gebleven is natuurlijk de koffie. Die is nog net zo lekker als u gewend bent.

Wij hopen dat u het net zo mooi vindt als wij.

Recyclebaar

De nieuwe zakken zijn gemaakt van een dubbele laag van één soort materiaal. Hierdoor kan de zak volledig verwerkt worden tot nieuw plastic. 

Hersluitbaar

De "rits" zorgt ervoor dat u de zak eenvoudig weer dichtmaakt, waardoor er zo min mogelijk lucht bij de koffiebonen kan komen.
Wij gebruiken nu nog de oude en nieuwe verpakkingen door elkaar, totdat ook de witte zakken op zijn. 

Overige verpakkingen

Wij hebben nog voorraad van onze kleinere koffieverpakkingen en dus die maken wij eerst op. Daarna zullen die ook vervangen worden door de hersluitbare, aluminiumvrije zakjes.

Milieu

Van Hilst Koffie en Thee is altijd erg betrokken geweest bij ons milieu. Ook tijdens het realiseren van onze nieuwbouw dit jaar kiezen we voor houtskeletbouw en gasloos. Wij hebben 18 zonnepanelen. Daarmee wekken wij meer stroom op dan wij verbruiken en is ons bedrijf energieneutraal. Gebruikte kartonnen dozen verwerken wij zelf tot verpakkingsmateriaal.

Voor onze verpakking van koffie zijn we al geruime tijd op zoek naar een milieuvriendelijke oplossing. Dat is best wel lastig. Verpakking moet sterk zijn en de koffie moet een lange tijd goed houdbaar zijn.

Stapje verder

We zijn blij dat wij nu gestart zijn met recyclebare kilo verpakkingen. We hadden graag een stapje verder willen maken met composteerbare verpakking, maar deze is helaas nog niet geschikt voor onze koffie. We hebben nu wel een verpakking gevonden die recyclebaar is. Deze kan worden verwerkt met het plastic afval.